top of page

Chinees Medisch Centrum 
Singel 200 E, 1016 AA Amsterdam, Nederland

Chinees Medisch Centrum

 

De Beste Acupuncturist 

Chinees Medisch Centrum, de kliniek van Dr. Shien Wang, zit al vijftien jaar in Amsterdam. Hoeveel Nederlanders heeft hij in al die jaren behandeld? "Poeh", krabt hij op zijn hoofd. “Duizenden”, antwoordt hij lachend.

Onbekend terrein

Toen dr. Wang enkele decennia geleden een praktijk begon, was zijn geneeswijze voor veel Nederlanders onbekend terrein. Hij behandelt chronische klachten en aandoeningen met acupunctuur en kruiden. Eerst in Amsterdam en later in St. Gallen, Zwitserland: “Het was mond-tot-mondreclame. Patiënten die ik met succes had behandeld, bleven het woord verspreiden. Zo liep mijn kliniek langzaam vol.”

 

“Veel mensen behandelen alleen wat hen dwarszit. Heeft u bijvoorbeeld hoofdpijn? Dan neem je een paracetamol. Heeft u last van hooikoorts? Dan gebruik je oogdruppels. Maar zo bestrijd je alleen de symptomen.” Met de behandelmethode van dr. Wang wordt het probleem bij de wortel aangepakt.

 

Dr. Wang

Van die duizenden patiënten vallen velen regelmatig opgelucht in zijn armen, zegt hij. “Dat vind ik het mooiste, dat ik mensen op deze manier kan helpen.” Misschien iets minder zichtbaar door het mondkapje, maar Wangs gezicht straalt als hij over zijn werk vertelt. 

 

De plant- en diersoorten in de natuur veranderen voortdurend. Sterren en planeten komen en gaan. Er zijn constante veranderingen in ons universum. Alles vernieuwt zichzelf in constante stroom.  Wij mensen staan hier niet los van. Onze gezondheid hangt af van een smal evenwicht dat door verschillende omstandigheden kan veranderen en uit balans kan raken. Wat wij met onze behandelingen proberen is deze balans te herstellen.  Acupunctuur kan bij veel klachten worden ingezet. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een lijst samengesteld met ziekten en aandoeningen die goed zijn voor behandeling met acupunctuur. 

 

Om u een idee te geven met wat voor klachten mensen doorgaans naar de kliniek komen, hebben we hieronder een aantal veelvoorkomende klachten op een rijtje gezet.

Dr. Wang is een expert in de behandeling van:

Alopecia Areata, Hoest, Coronavirus, long Corona, huid schoonheid, trombose, myocarditis, knie falen en knie pijn, kanker, TAO, myocardischemie, leukopenie, nierfalen, uremie, leververvetting, ADHD, psychische klachten, hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn, schouderpijn, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten, aambeien, baarmoederklachten, onvruchtbaarheid, jicht, hooikoorts, blaasontsteking, obstipatie, prikkelbare darm, opgezette buik, druk op de borst, hyperventilatie, stress, burn-out, benauwdheid, astma, slapeloosheid, verkoudheidsklachten, hitteklachten, overgewicht, eczeem, psoriasis, jeukklachten , allergieën, longknobbeltjes, schildklierknobbeltjes, hepatobiliaire niercyste, eierstokcyste, baarmoedercyste enz.

bottom of page