top of page

Hoe behandelt Dr. Wang onvruchtbaarheid door middel van dialectische behandeling in de Chinese geneeskunde?

De traditionele Chinese geneeskunde is uitgebreid en diepgaand en wordt al 5.000 jaar doorgegeven. Dr. Wang heeft een rijke klinische ervaring in ziekenhuizen en klinieken in de afgelopen 30 jaar. Dr. Wang heeft niet alleen de etiologie en pathogenese van onvruchtbaarheid bestudeerd, maar ook de onvruchtbaarheid veroorzaakt door slechte nierfunctie, qi-tekort en nier-yang-tekort. De specifieke behandelingsmethode van deze typen onvruchtbaarheid heeft als resultaat gehad dat meer dan 2.300 onvruchtbare vrouwen moeders werden.  Dr. Wang combineert kijken, ruiken en vragen in de klinische praktijk met de behandeling van het onvruchtbaarheidssyndromevan nier-yin-deficiëntie, leverstagnatie, slijm-vocht en bloedstasis.

 

Bel ons nu op om erachter te komen tot welk type onvruchtbare klant u behoort!

 

1. Nier-Yin-deficiëntiesyndroom

 • Belangrijkste syndromen: onvruchtbaarheid na langdurig huwelijk, verkeerde menstruatie, kleine hoeveelheid en bleke kleur, duizeligheid en oorsuizen, pijnlijke taille en zachte benen, duizeligheid en hartkloppingen, doffe huid, bleke teint, bleke tong, weinig coating en dunne pols.

 • Syndroomanalyse: tekort aan nier-yin, tekort aan essentie en bloed, leegte van Chong en Ren, niet in staat om essentie te condenseren om zwanger te worden, dan late menstruatie, minder hoeveelheid en bleke kleur, onvruchtbaarheid na het huwelijk; tinnitus, duizeligheid, de interne organen zijn niet welvarend, dan zijn de hartkloppingen, de taille is pijnlijk en de benen zijn zacht, de uitwendige huid is niet welvarend, de huid is niet vochtig en de teint is chlorotisch. Een bleke tong, weinig coating en een dunne pols zijn tekenen van een tekort aan essentie en bloed.

 • Therapeutische principes: de nieren voeden en het bloed voeden, Chongren aanpassen en aanvullen.

 

2. Leverstagnatie

 • Belangrijkste symptomen: jarenlange onvruchtbaarheid, onregelmatige menstruatie, variabele hoeveelheid, gevoelige borsten vóór de menstruatie, ongemak op de borst en flanken, pijn in de onderbuik, depressie of prikkelbaarheid, rode tong, dunne laag, vezelige pols.

 • Syndroomanalyse: emotioneel ongemak, de lever is gebrekkig, de qi en het bloed zijn uit balans, en de chong en ren kunnen elkaar niet ondersteunen, zoveel jaren van onvruchtbaarheid; leverstagnatie en qi-stagnatie, dus premenstruele borstpijn, borst en flank ongemak, pijn in de onderbuik; Leverstagnatie en baggerstoornissen, het verlies van de zee van bloed, de menstruatiestoornisperiode, de hoeveelheid is onzeker. Rode tong, dunne laag en vezelige pols zijn tekenen van leverstagnatie.

 • Therapeutische principes: kalmeren de lever en verlichten depressies, reguleren het bloed en reguleren de menstruatie.

 

3. Slijm-vochtig type

 • Belangrijkste symptomen: langdurige onvruchtbaarheid na het huwelijk, zwaarlijvig lichaam, vertraagde menstruatie of zelfs amenorroe, overmatige vaginale afscheiding, plakkerige en geurloze witte stof, duizeligheid en hartkloppingen, beklemd gevoel op de borst en misselijkheid, bleke teint, vettig wit laagje, gladde pols.

 • Syndroomanalyse: bij zwaarlijvige mensen is slijmvocht overvloedig aanwezig in het interieur en is de Qi-stroom niet soepel, dan is het Chong-Ren-blok, het lipidemembraan geblokkeerd in de cellen, wat resulteert in onvruchtbaarheid; het Chong-Ren-blok, de menstruatie wordt vertraagd, of zelfs amenorroe; Slijmvocht Als het slijmvocht stopt in het onderste deel van het hart, dan zijn de hartkloppingen, beklemd gevoel op de borst en misselijkheid gegeneraliseerd; de natte troebelheid wordt geïnjecteerd, dus de hoeveelheid vaginaal de afscheiding is groot en de kleur en de witte stof zijn plakkerig en geurloos. Een witte en vette vacht en een gladde pols zijn tekenen van slijmvocht.

 • Therapeutische principes: droog vocht en slijm oplossen, qi reguleren en menstruatie reguleren.

 

4. Type bloedstasis

 • Belangrijkste symptomen: jaren van onvruchtbaarheid, late menstruatie, minder of meer volume, paarszwarte kleur, bloedstolsels, slechte menstruatie of zelfs continue lekkage, buikpijn, weigering om te persen, ernstige premenstruele pijn, donkerpaarse tong of tong met petechiën, pulse string samentrekkend.

 • Syndroomanalyse: interne stop van bloedstasis, obstructie van Chong en Ren, obstructie van celslagaders, wat zal leiden tot jaren van onvruchtbaarheid; stase van bloed, dus in de latere menstruatieperiode is de hoeveelheid klein, de kleur is paars en zwart, er zijn bloedstolsels en buikpijn; Terug naar de klassiekers, of lekkage veroorzaken. Tongpuls is ook een teken van interne weerstand van bloedstasis.

 • Therapeutische principes: het bevorderen van de bloedsomloop en het verwijderen van bloedstasis, het opwarmen van meridianen en het baggeren van zekerheden.

Behandeling van onvruchtbaarheid 

Onvruchtbaarheid Genezen
Onvruchtbaarheid Genezen

bottom of page